منحنی طول عمر رابطه خریدار و فروشنده

دوره عمر مشتری طیف گسترده ای از رفتارهای مشتری را بیان می کند و آن را می توان به صورت زیر تعریف کرد: مدیریت دوره عمر مشتری عبارت است از ” تعهّد به انجام رساندن ، ء کردن ، و پشتیبانی از مشتری” (جوانشیر ، 1387،213).تئوری منحنی طول عمر رابطه توسط دایر اسچر[1] در سال 1987 مطرح شد.این مدل چگونگی ایجاد و توسعه یک رابطه را از مرحله آگاهی تا زوال نشان می دهد.(palmer , 2000 , 121).

1- مرحله آگاهی:[2] این مرحله در هر زمان و مکان ممکن است برای یکی از طرفین اتفّاق بیفتد.در این مرحله یکی از طرفین موجب جلب توجّه طرف دیگر به خود می شود و همراه طرف مقابل و داشتن انگیزه های مناسب وارد مرحله بعد می شوند.

2- مرحله اکتشاف:[3]در این مرحله هر یک از طرفین می کوشند تا با چانه زنی با طرف مقابل از خصوصیات شخصیتی، قدرت، هنجارها و انتظارات وی آگاه شود.چنانچه نتایج حاصله رضایت بخش باشد ، رابطه وارد مرحله بعد می شود.

3- مرحله گسترش:[4]در این مرحله نتایج رضایت بخش از رابطه ، باعث گسترش رابطه و طولانی تر شدن آن می شود.در غیر این صورت رابطه وارد مرحله زوال می شود.

4- مرحله تعهّد:[5] این مرحله مادامی که طرفین به گزینه های مناسب تر نرسیده اند و یا طرفین برای دستیابی به اهداف خود امیدوارند ، ادامه می یابد.در غیر این صورت رابطه وارد مرحله زوال می شود.

5- مرحله زوال:[6] در این مرحله یکی ازطرفین یا هر دو طرف با فرض اینکه ادامه رابطه بین آنها ارزشی ایجاد نخواهد کرد ، رابطه را ضعیف و یا بلافاصله قطع می کند که البته روند زوال بسته به میزان تعهّد یک طرف به طرف مقابل دارد.

بازاریابی رابطه مند

 

2-3-1 از بازاریابی سنتی تا بازاریابی رابطه مند

بازاریابی رابطه‌مند مستم ایجاد، حفظ ،ارتقاء و در صورت ضرورت خاتمه ارتباط با مشتریان
است، به طوری که اهداف هر دو طرف درگیر در رابطه تأمین شود. بنابراین سازمان‌ها جهت ایجاد یک رابطه، می‌بایست فرآیندهای ارتباطی و تعاملی مورد نیاز را به وجود آورند. (رشید[7]،,2003،742)

بازاریابی رابطه‌مند، هم استراتژی‌های دفاعی و هم استراتژیهای تهاجمی‌را در بر می‌گیرد. بازاریابی تهاجمی ‌به جذب مشتریان جدیدی می‌پردازد که شامل جذب مشتریان بالقوه یا ترغیب و جذب مشتریان رقیب می‌شود. در مقابل بازاریابی تدافعی به دفاع از سهم بازار و حفاظت از مشتریان ارزنده می‌پردازد.به عبارت دیگر، استراتژی‌های دفاعی در تلاش اند تا مشتریان کنونی را حفظ و کسب وکار بیشتری را با آن‌ها ترتیب دهند.

2-3-2اجزا و عوامل بازاریابی رابطه‌مند

سین و همکاران (2005)، بازاریابی رابطه‌مند را ساختار یک بعدی شامل شش عامل کلیدی در نظر گرفته‌اند که عبارتند از :

اعتماد

اعتماد یک جزء کلیدی رابطه تجاری است؛ و مشخص کننده این مطلب که هر طرف رابطه تا چه میزان می‌تواند روی وعده وعیدهای طرف دیگر رابطه حساب کند. اعتماد یک متغیر مرکزی در مراودات بلند مدت است. مورگان و هانت[8](1994)، اعتماد را به عنوان یک ساختار کلیدی در مدل بازاریابی رابطه‌مند مورد بررسی قرار داده اند. اعتماد بیشتر بین خریدار و فروشنده باعث ایجاد بهره وری بیشتر و روابط بلند مدت تر می‌گردد.

 

[1]dawyer schurr

[2]awareness

[3]exploration

[4]expansion

[5]commitment

[6]dissolution

[7]Rashid

[8]– Morgan & Hunt

لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه:

تاثیر بازاریابی رابطه مند بر افزایش وفاداری مشتریان (مطالعه موردی: شعب بانک ملی شهرستان رشت)


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : رابطه ,مرحله ,بازاریابی ,مشتریان ,طرفین ,زوال ,وارد مرحله ,بازاریابی رابطه ,بازاریابی رابطه‌مند ,مرحله زوال ,رابطه وارد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

game2b Kia روز نوشت ها Mariqn تکنولوژی و سرگرمی به نام خدا ، سلام خوش آمدید آموزش موبایل و کامپیوتر بزرگترین مرجع دانلود و تفریحی فارسی زبانان شوهر خواهرم طراحی وب سایت و اپلیکیشن موبایل